Politika Privatnosti

Politika privatnosti objašnjava na koji način se prikupljaju Vaši privatni podaci, kako se koriste i dele prilikom posete ili kupovine sa bearbox.rs (“Sajt”).

Lični podaci koje prikupljamo

Kada posetite Sajt, određeni podaci o Vašem uređaju se automatski prikupljaju, uključujući informacije o internet pretraživaču, IP adresi, vremenskoj zoni i deo kolačića koji su instalirani na Vašem uređaju. Takođe, kako pretražujete Sajt, prikupljamo informacije o individualnim veb stranicama ili proizvodima koje pregledate, koja internet stranica ili pretraga Vas je uputila na Sajt, kao i podatke o načinu na koji imate interakciju sa Sajtom. Ove podatke koji se automatski prikupljaju nazivamo “Podaci o uređaju”.

Podatke o uređaju prikupljamo putem:

  • “Kolačića” – datoteke podataka koje su postavljene na Vaš uređaj ili kompjuter i često imaju anoniman jedinstven identifikator. Za više informacija o kolačićima i kako da ih onesposobite, posetite http://www.allaboutcookies.org.

  • “Datoteka sa beleškama” koje prate aktivnosti na Sajtu i prikupljaju podatke, uključujući IP adresu, tip pretraživača, internet servis provajdera, ulazne/izlazne stranice i vremenske oznake.

  • “Veb svetionika”, “tagova” i “piksela” – elektronskih fajlova koji vrše zapis informacija o načinu na koji pretražujete Sajt.

Kada obavite kupovinu ili pokušate da obavite kupovinu na Sajtu, mi prikupljamo određene podatke od Vas, uključujući ime i prezime, adrese za naplatu i isporuku, podatke o plaćanju (uključujući podatke o platnim karticama, ukoliko je to odabran metod plaćanja), email adresu i broj telefona. Ove podatke nazivamo “Informacije o porudžbini”.

“Lični podaci” u Politici privatnosti se odnose i na Podatke o uređaju i na Informacije o porudžbini.

Na koji način koristimo Vaše lične podatke?

Informacije o porudžbini generalno prikupljamo sa namerom da ispunimo porudžbine koje ste ostavili na Sajtu (obrada informacija o plaćanju, organizacija isporuke i sastavljanje faktura i/ili potvrda o poručivanju). Takođe, Informacije o porudžbini koristimo i kako bismo:

  • Obavili komunikaciju sa Vama;
  • Smanjili rizik od prevare ili lažnih porudžbina; i
  • Obezbedili ponude koje su relevante za Vas i Vaša interesovanja prilikom promocija proizvoda i usluga.

Podaci o uređaju nam takođe pomažu u smanjenju rizika od prevara (konkretno Vaša IP adresa) i u poboljšanju optimizacije Sajta (na primer, prikupljanje informacija o načinu interakcije naših kupaca sa Sajtom nam pruža informacije o uspešnosti naših marketing strategija).

Deljenje Vaših ličnih podataka

Vaše Lične podatke delimo sa trećim licima, kako bi nam pomogli pri upotrebi i analizi Vaših Ličnih podataka, na način koji je prvobitno opisan. Npr koristimo Google Analytics, koji nam pomaže da razumemo na koji način naši potrošaći koriste Sajt — više o načinu na koji Google koristi Vaše Lične podatke možete pročitati ovde: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Možete i odustati od korišćenja Google Analytics ovde: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Vaše Lične podatke možemo podeliti i u slučaju kada od nas tako zahtevaju zakonski propisana lica, u svrhe odgovora na sudski poziv, naloga za pretres ili drugih zahteva definisanih zakonom, kako bismo zaštitili naša prava.

Maloletna lica

Posećivanje i pretraga Sajta nije ograničena uzrastom, ali poručivanje i kupovina nije namenja licima mlađim od 18 godina.

Kontaktirajte nas

Za više informacija o privatnosti, ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili biste želeli da priložite žalbu, kontaktirajte nas putem emaila na info@bearbox.rs

Napomena: Korišćenjem Sajta korisnik se obavezuje da je pročitao Politiku privatnosti i da je kao takvu prihvata u celosti.