Politika Privatnosti

Politika privatnosti objašnjava na koji način se prikupljaju Vaši privatni podaci, kako se koriste i dele prilikom posete ili kupovine sa bearbox.rs (“Sajt”).

Lični podaci koje prikupljamo

Kada posetite Sajt, određeni podaci o Vašem uređaju se automatski prikupljaju, uključujući informacije o internet pretraživaču, IP adresi, vremenskoj zoni i deo kolačića koji su instalirani na Vašem uređaju. Takođe, kako pretražujete Sajt, prikupljamo informacije o individualnim veb stranicama ili proizvodima koje pregledate, koja internet stranica ili pretraga Vas je uputila na Sajt, kao i podatke o načinu na koji imate interakciju sa Sajtom. Ove podatke koji se automatski prikupljaju nazivamo “Podaci o uređaju”.

Podatke o uređaju prikupljamo putem:

  • “Kolačića” – datoteke podataka koje su postavljene na Vaš uređaj ili kompjuter i često imaju anoniman jedinstven identifikator. Za više informacija o kolačićima i kako da ih onesposobite, posetite http://www.allaboutcookies.org.

  • “Datoteka sa beleškama” koje prate aktivnosti na Sajtu i prikupljaju podatke, uključujući IP adresu, tip pretraživača, internet servis provajdera, ulazne/izlazne stranice i vremenske oznake.

  • “Veb svetionika”, “tagova” i “piksela” – elektronskih fajlova koji vrše zapis informacija o načinu na koji pretražujete Sajt.

Kada obavite kupovinu ili pokušate da obavite kupovinu na Sajtu, mi prikupljamo određene podatke od Vas, uključujući ime i prezime, adrese za naplatu i isporuku, podatke o plaćanju (uključujući podatke o platnim karticama, ukoliko je to odabran metod plaćanja), email adresu i broj telefona. Ove podatke nazivamo “Informacije o porudžbini”.

“Lični podaci” u Politici privatnosti se odnose i na Podatke o uređaju i na Informacije o porudžbini.

Na koji način koristimo Vaše lične podatke?

Informacije o porudžbini generalno prikupljamo sa namerom da ispunimo porudžbine koje ste ostavili na Sajtu (obrada informacija o plaćanju, organizacija isporuke i sastavljanje faktura i/ili potvrda o poručivanju). Takođe, Informacije o porudžbini koristimo i kako bismo:

  • Obavili komunikaciju sa Vama;
  • Smanjili rizik od prevare ili lažnih porudžbina; i
  • Obezbedili ponude koje su relevante za Vas i Vaša interesovanja prilikom promocija proizvoda i usluga.

Podaci o uređaju nam takođe pomažu u smanjenju rizika od prevara (konkretno Vaša IP adresa) i u poboljšanju optimizacije Sajta (na primer, prikupljanje informacija o načinu interakcije naših kupaca sa Sajtom nam pruža informacije o uspešnosti naših marketing strategija).

Deljenje Vaših ličnih podataka

Vaše Lične podatke delimo sa trećim licima, kako bi nam pomogli pri upotrebi i analizi Vaših Ličnih podataka, na način koji je prvobitno opisan. Npr koristimo Google Analytics, koji nam pomaže da razumemo na koji način naši potrošaći koriste Sajt — više o načinu na koji Google koristi Vaše Lične podatke možete pročitati ovde: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Možete i odustati od korišćenja Google Analytics ovde: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Vaše Lične podatke možemo podeliti i u slučaju kada od nas tako zahtevaju zakonski propisana lica, u svrhe odgovora na sudski poziv, naloga za pretres ili drugih zahteva definisanih zakonom, kako bismo zaštitili naša prava.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime BEARBOX-a obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinškekampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni BEARBOX-a (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji – kartično plaćanje

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.


Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Maloletna lica

Posećivanje i pretraga Sajta nije ograničena uzrastom, ali poručivanje i kupovina nije namenja licima mlađim od 18 godina.

Kontaktirajte nas

Za više informacija o privatnosti, ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili biste želeli da priložite žalbu, kontaktirajte nas putem emaila na info@bearbox.rs

Napomena: Korišćenjem Sajta korisnik se obavezuje da je pročitao Politiku privatnosti i da je kao takvu prihvata u celosti.